Nadat Ricable de geweldige resultaten die de MARC© -geleider kon opleveren in kaart hadden gebracht, richtte het onderzoek zich op het ontwikkelen van connectoren die een significante verbetering tot gevolg heeft.

Het is algemeen bekend dat de connector een centraal punt is bij de overdracht van audiosignalen. Conventionele messing connectoren kunnen in sommige gevallen 50% van de prestaties van een verbinding verliezen. Daarom is Ricable gestart met het project RCCP ( Ricable Copper Connector Project), met als doel nieuwe connectoren te ontwikkelen met puur koperen contacten.

De uitdaging was bijzonder groot, aangezien alle connectoren opnieuw ontworpen moesten worden. Gemakkelijk was het ook niet, omdat koper behoorlijk zacht is en de contactpunten vaak er dun en gemakkelijk kunnen buigen.

Nadat de ontwikkeling ruim twee jaar in beslag had genomen, is het resultaat erg indrukwekkend. Ricable is de eerste kabelfabrikant die een hele serie hifi-audiokabels maakt met connectoren die volledig van koper zijn gemaakt. Waar dat toch niet mogelijk was is een koper-tellurium legering gebruikt, wat een veel betere geleider is, dan messing connectoren.

Alle connectoren van de Magnus-, Dedalus- en Invictus serie zijn door Ricable zelf ontworpen en ontwikkeld en worden individueel vervaardigd met behulp van een speciale CNC-numerieke besturingstechniek, speciaal aangepast voor het gebruik van koper als grondstof.

Het resultaat van dit nauwgezette werk is verbazingwekkend. Uit tests is, in vergelijking met messing connectoren, een overdrachtsverbetering van meer dan 40% gebleken. Dit resulteerde ook in een duidelijk waarneembare geluidsverbetering.

Alle Connectoren zijn 24K verguld