Review, 31 mei 2023, Hifi.nl

Conclusie Dedalus serie:

Ricable heeft ons wederom laten zien en horen dat je financieel niet hoeft leeg te lopen op een kwalitatief goede set kabels. Voor ons was de toevoeging van de Ricable Dedalus aan de set precies het puntje op de i. Dat er winst met dit Italiaanse merk valt te behalen, dat mag duidelijk zijn. Of het net zo’n goede combi is al in de setup van deze review, daar kom je alleen maar achter door er zelfs eens naar te gaan luisteren.

Review,25 juli 2022, The Sound Advocate

Conclusie Dedalus Speaker MKII:

Hoewel de Dedalus-kabels deel uitmaken van de premiumlijn van de fabrikant, zijn ze ironisch genoeg niet de duurste in de lijn. Desalniettemin is er geen twijfel dat ze een uitstekende koop zijn voor de meest veeleisende luisteraars. Sterk aanbevolen!

Review, 30 mei 2022, Alpha Audio

Conclusie Ricable Invictus serie:

Na een paar weken wisselen we de Ricable Invictus kabels in voor onze eigen Ricable Magnus kabels. We behouden gelukkig voldoende rust en verfijning met de Magnus kabels maar de Invictus kabels laten toch meer informatie door. Ze gaan verder op vlak van resolutie en zorgen voor een prachtig gedefinieerd laag. Vooral de luidsprekerkabel en XLR-kabel waren in onze set duidelijk beter dan de Magnus kabels. Bij de AES/EBU en het netsnoer waren de verschillen onderling beperkt maar een hele lijn Invictus kabels gaat duidelijk verder dan een lijn Magnus kabels.

Review, 6 januari 2022, Alpha Audio

Conclusie Ricable Magnus Serie:

Kabels zijn de puntjes op de i. Voor velen maakt het niets uit, voor anderen is het een eindeloze zoektocht. Wij vinden de Ricable Magnus kabels de perfecte manier om een betaalbare upgrade door te voeren. De kabels en netsnoeren zijn prachtig gemaakt met hoogstaande materialen en klinken bijzonder goed. Ze zorgden voor dat tikkeltje extra verfijning in onze neutrale set zonder verlies van detail. De totale beleving, de hoge ‘pride of ownership’ en het gulle garantiebeleid zorgen voor een onverslaanbare combinatie. Daarom krijgen de Ricable Magnus kabels van ons een Alpha Approved!

Review, 30 augustus 2021, hfc.com.pl

Conclusie (vertaling):

Met een onbeperkt budget is het niet moeilijk om een zeer goed klinkende, dure kabel te
maken, maar het is een hele kunst om goedkope kabels te ontwikkelen en te fabriceren die
een goed geluid geven! Ricable is daarin geslaagd en het budget Primus Signal is daar een
uitstekend voorbeeld van. Deze goedkope analoge interconnect reproduceert het geluid
op het niveau van veel duurdere kabels. (…) 5-sterren waardering.

Lees de gehele review op hoc.com.pl

Review, 15 juni 2021, Hifi.nl

Conclusie Hifi.nl Lezersreview:

Je hoeft niet direct duizend euro te investeren in een kabel die beter is dan zo’n Nedis kabel, deze Ricable Primus Signal – die onder de 100 euro per set kost – laat op indrukwekkende wijze horen dat het écht nog beter kan, tegen een alleszins acceptabele prijs.

Ik kan deze kabel werkelijk alleen maar voor de volle 100 procent aanraden. Ik wist wel dat er verschillen tussen kabels zitten, maar dat ik met die Nedis kabel toch nog zoveel verfijning en details zou missen, dat had ik eerlijk gezegd niet gedacht… Warm aanbevolen!

Lees de gehele review op Hifi.nl

Review, 27 mei 2021, Hifi.nl

Conclusie Hifi.nl Lezersreview:

Tot slot staat de volgende claim op de website van Ricable te lezen: “Deze luidsprekerkabel is het verschil tussen geluid en hifi-geluid. Goede, degelijk gebouwde speakerkabels betekenen een enorme kwaliteitsimpuls voor zelfs versterkers en speakers uit het voordelige prijssegment.” Wat onze Italiaanse vrienden precies verstaan onder hifi-geluid weet ik niet. Wel kan ik absoluut onderstrepen dat een upgrade zoals ik die heb gedaan inderdaad een enorme kwaliteitsimpuls betekent. Bovenal stellen deze Ricable Primus Speakerkabels mij in staat om in de muziek meer te kunnen horen en daarmee analytisch(er) te kunnen luisteren.

Lees de gehele review op Hifi.nl

Review, 26 januari 2021, René van Es

De Ricable Invictus AES/EBU kabel heb ik flink wat uren laten maken voor het luisteren en tijdens het spelen. 

Opmerkingen:

– De kabel is fris en helder

– Zorgt voor een groot stereobeeld in hoogte, breedte en diepte

– Laat details eenvoudig door

– De frisheid en details gaan een beetje ten koste het fundament in de lage tonen.

– Het karakter van de kabel is niet afhankelijk van muziek, is altijd hetzelfde. 

– Degelijke bouw en goede afwerking

– Prijs/kwaliteit is een schot in de roos

Mijn vorige digitale kabel geeft wat meer fundament, tegelijk is de weergave dan zompig. Als voorbeeld: de Ricable Invictus laat een pauk daadwerkelijk roffelen, mijn oude AES/EBU kabel laat een pauk krachtiger weerklinken, helaas met een ondefinieerbare roffel. Dat fundament is met behoudt van het goede van de Invictus te behalen, ik heb nog een kabel in gebruik in een tweede systeem, helaas heeft die een prijskaartje dat op een haar na vier maal hoger ligt dan dat van de Ricable Invictus.

De frisheid is aangenaam en welkom in het systeem. Ik geniet van het levendige karakter dat de muziek krijgt. Het oppoetsen voor extra glans. Dat doet de Ricable Invictus AES/EBU. Zoals altijd bij mij is AES/EBU verbinding tussen streamer en DAC veruit te prefereren boven elke USB, coax of optische verbinding. 

Review, 15 januari 2021, Hifi.nl

Conclusie Ricable Dedalus serie:

De gehele beleving rondom de producten van Ricable laat ons muzikale hart sneller kloppen. Het merk raakt ons anders dan anders. Het zijn die kleine details die het doen. Dat begint al bij de verpakking en vertaalt zich verder in een uitstekende kwaliteit van het product zelf. Met deze Dedalus bekabeling van Ricable beluisteren we een klassiek stuk vioolmuziek waarbij de violist een exclusieve Stradivarius bespeelt niet als een muzikant met zomaar een viool, maar beleven de composities met ons hart zonder überhaupt na te denken over de muzikant, laat staan over het instrument. In onze beleving is dat het beste compliment dat een fabrikant kan krijgen.

Lees de gehele review op Hifi.nl

Review, 2 april 2020, The Audiophile man

Conclusie Ricable Dedalus Speaker:

If you pick them up, you’ll see that the cables look quite stylish, even the box has an Italian style thing going on but its the aural response that matters here. The Dedalus’ inherent focus and precision encourages music to maintain a fair old pace while managing internal frequencies to maintain air and space around the midrange. The result is a quite effortless performance that encourages music rather than restricts. With the Dedalus cables, music is indeed free to roam.

Lees de review op The Audiophile Man